vehicule electrice Norvegia

Nou record pentru piata de vehicule electrice in Norvegia

vehicule electrice Norvegia

Norvegia este una dintre țările care ar putea să servească de model atunci când vine vorba despre adopția de vehicule electrice. De fapt, s-ar putea să fie cel mai fericit exemplu. Iar luna martie a anului 2020 este una în care piața norvegiană de vehicule electrice a doborât un nou record.

Mai exact, pentru prima dată în istorie, din totalul vehiculelor înmatriculate în martie 2020, peste 75% (75,2% pentru cei care doresc cifrele exacte) au fost vehicule electrice de tip plug-in. Asta include și hibridele.

Dacă procentual vorbim despre un record clar, cifrele absolute nu sunt cele mai spectaculoase. Pentu că totalul de vehicule electrice plug-in înmatriculate luna trecută a fost de 9.358 de unități, un număr mic față de cele 12.764 de unități plug-in înmatriculate în martie 2019.

Totalul înmatriculărilor de vehicule electrice plug-in din Norvegia, pentru primele trei luni ale anului curent a fost de 22.568 unități. Și vorbim aici doar de mașinile pentru pasageri, fără să includem și utilitarele.

Revenind la luna martie, dacă facem un top cinci al celor mai populare modele care s-au înmatriculat în Norvegia, pe primul loc al acestuia s-ar găsi Audi e-tron. Este urmat, în ordine, de Tesla Model 3, Volkswagen e-Golf, Hyundai Kona Electric și Nissan Leaf.

via InsideEVs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *